18 mrt 2017

De plek doet er toe….!

Nieuws No Comments
Tijdens een vakantietrip werd het weer voelbaar. Het echte vakantiegevoel wordt voor een belangrijk deel bepaald door de plek en vooral door de mensen waar je bent. Dit is natuurlijk een waarheid als een koe en iedereen zal het herkennen.
We reisden, deels gepland, langs de Marokkaanse kust. Daar is, als op zoveel plekken, een schrijnend verschil tussen de  vaak primitieve woningen van de locals en de luxe van de hotels….waar die locals dan weer mogen werken.
Via een booking-site krijg je de meest mooie plaatjes van luxe resorts en prachtige hotels, met daarbij een ranking van sterren. Wij kozen een 5- sterren hotel, simpel omdat we dit in Nederland niet  willen betalen en het in het buitenland wel kan. Wellicht maken we hier een kapitale fout. We kiezen voor de luxe en faciliteiten in een volledig voorspelbare omgeving. Keurig opgepoetst en met een beleefdheid waar je na de zoveelste begroeting van de medewerkers wel genoeg van krijgt. Opvallend is ook het vele marmer, een oud kenmerk van rijkdom, en de voortdurend net iets tel uide sfeermuziek. Dit hotel koos ervoor om een jazzy-stijl  uit te stralen. Iedere dag verloopt hetzelfde en je vergeet inderdaad elk gevoel van tijd. De saaiheid in een luxe uitvoering waarnaar je na terugkeer in Nederland nauwelijks naar terug verlangt.
Hoe anders is het als je, later in dezelfde vakantie, op een plek komt waar een hond je als eerste begroet en waar je wordt ontvangen als ben je de eerste en enige gast. Waar de manager je met sms-berichten door het drukke spitsuur van de stad heeft geleid en waar de ruimte is om je eigen ding te doen zonder dat er een dwingende standaard is die bepaalt wie jij als toerist moet zijn.
Aan zo’n plek denk je tijdens de koude en regenachtige dagen terug en geven je het gevoel dat je echt op vakantie bent geweest.

No Responses to “De plek doet er toe….!”

Leave a Reply