Inspiratieweek Noorwegen

Energie is letterlijk het vermogen tot verandering, tot beweging en vitaliteit. Groen in onze omgeving heeft een positieve invloed op onze energie. Tijdens de inspiratieweek in Noorwegen gaan de deelnemers aan de slag met hun persoonlijke leervraag. De natuurlijke omgeving inspireert hen en levert hen de energie om aan de slag te gaan.

Het basic-verblijf op een eco-boerderij versterkt het contact met de natuur. Door het verzorgen van de boerderijdieren en de coachingsessies met de paarden komt men in een natuurlijk ritme. Hierdoor ontstaat er ruimte voor reflectie en gaat de energie stromen. De inspiratieweek wordt aangeboden op basis van zowel in-company als losse inschrijving.

De volgende inspiratieweken vind plaats:

Inspiratieweek 2015-1:   mei
Inspiratieweek 2015-2:   september

Klik hier om in te schrijven of meer informatie aan te vragen over de Inpiratieweek.

Ervaringen

Interview met een deelnemer van Norsk Inspirasjon: warm, loslaten en verbinden

Uitdagende overtuiging

Met Frans Jaspers heb ik een paar keer over Noorwegen gesproken. Dat was meer over de schoonheid van het land en de mensen die daar wonen. Toen Frans vertelde over de inspiratieweek was ik meteen enthousiast. Datgeen wat me uiteindelijk overtuigd heeft was de inhoud van het programma. Dat bestaat uit deels het werk op de boerderij maar in belangrijke mate de invulling van het theoretische kader. Ik vond het hierbij een uitdaging om met paarden te werken

Gemeenschappelijke doelen

Omdat iedereen naar dezelfde plek gaat met hetzelfde programma, heb je al snel een binding met elkaar. Dit doordat je dezelfde keuze hebt gemaakt. Los van het gegeven dat ieder er zat met een eigen achtergrond, was er een groot gemeenschappelijk goed. Dat maakte de sfeer in de groep vertrouwd, warm, open en eerlijk. Er was geen gereserveerdheid. Er mocht veel gezegd worden tegen elkaar. Hierdoor was er een grote mate van openheid. Iedereen durfde zich kwetsbaar op te stellen zonder de angsten te hebben dat deze kwetsbaarheid geschaad zou worden.

Afwisselende en flexibele dagen

Een gemiddelde dag bestond uit een gezonde mix van lichamelijk bezig zijn en mentaal het maximale uit jezelf en de ander willen halen. De balans tussen beide was erg prettig. Het programma bood voldoende flexibiliteit om te kunnen switchen als de groep dat nodig vond.

Bovendien was het een heel afwisselende week. Geen dag was hetzelfde. In de diversiteit van activiteiten en werkzaamheden liep steeds de rode draad van de verbinding.  

Positief afscheid van knelpunten

Hetgeen wat me het meest heeft geïnspireerd, is de rituele verbranding die we hebben gedaan. Elke dag pak ik terug naar dat ene moment dat het briefje in de houtkachel is verdwenen. Met het verbranden van dat briefje heb ik ook afscheid genomen van dat weerbarstige probleem waarmee ik al langere tijd kampte. In het hier en nu is de persoon waarom het draait niet veranderd. De randvoorwaarden zijn niet veranderd. Mijn handelen en zienswijze daarentegen zijn van een volstrekt ander orde. En dat werk uiterst effectief: loslaten en weer verbinden.